KFUM Taastrup fejrer 70 års jubilæum

Det er et flot 70 års jubilæum, som KFUM-Spejderne Taastrup fejrer i dag.  Det er blevet til en flot artikel i Taastrup lokalavis.

Læs hele artiklen her:70-aars-jubilaeum-En-stolt-tradition-foeres-videre

Gruppens udvikling

Den 2. marts 1951 fik diakon Hjalmar Høegh Pedersen den gode ide at starte grønt spejderarbejde for drenge i Taastrup. I sidste halvdel af 1970´erne begyndte gruppen af optage piger. I slutningen af 1970´erne flyttede en aktiv leder til Fløng og han dannede Hedeløng Gruppe. I starten af 1980´erne var Taastrup Gruppe blev så stor, at man valgte at dele gruppen og Rønnevang Gruppe blev til.

I dag er der kun Taastrup Gruppe tilbage.

Skrænten

I mange år holdt gruppen møde i kælderen under Menighedshuset på Solsortevej. I 1991 lykkedes det ved aktive forældres og kommunens hjælp at få sat en skurvogn på spejdergrunden, hvor vi holder til i dag. Stedet blev navngivet Skrænten, inspireret af de skrænter, der naturligt er i en nedlagt grusgrav. I 1995 kom endnu en skurvogn til og i 2002 tog forældre og ledere initiativ til at indsamle penge, søge fonde og tilladelser, fjerne skurvognene og vores dejlige bjælkehytte, som i dag danner rammen om vores spejderaktiviteter, blev bygget. Alt udført af frivillig arbejdskraft og godt med kaffe.

Efterlad en kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *