Om Gruppens historie

Gruppens start

Den 2. marts 1951 fik diakon Hjalmar Høegh Pedersen den gode ide at starte grønt spejderarbejde for drenge i Taastrup. I sidste halvdel af 1970´erne begyndte gruppen af optage piger. I slutningen af 1970´erne flyttede en aktiv leder til Fløng og han dannede Hedeløng Gruppe. I starten af 1980´erne var Taastrup Gruppe blev så stor, at man valgte at dele gruppen og Rønnevang Gruppe blev til.

I dag er der kun Taastrup Gruppe tilbage.

 
Skrænten

I mange år holdt gruppen møde i kælderen under Menighedshuset på Solsortevej. I 1991 lykkedes det ved aktive forældres og kommunens hjælp at få sat en skurvogn på spejdergrunden, hvor vi holder til i dag. Stedet blev navngivet Skrænten, inspireret af de skrænter, der naturligt er i en nedlagt grusgrav. I 1995 kom endnu en skurvogn til og i 2002 tog forældre og ledere initiativ til at indsamle penge, søge fonde og tilladelser, fjerne skurvognene og vores dejlige bjælkehytte, som i dag danner rammen om vores spejderaktiviteter, blev bygget. Alt udført af frivillig arbejdskraft og godt med kaffe.

 
Oruphøj

Når man siger Taastrup gruppe siger man også Oruphøj.

Grunden blev købt i 1962. Frivillig arbejdskraft blev trommet sammen og i 1964 stod hytten klar. Den er opført i gule mursten og har klinkegulve. Der er plads til 34 overnattende personer. Gennem årene er hytten udbygget og moderniseret og bliver løbende renoveret og vedligeholdt, så vi kan tilbyde vores gæster en pæn og velfungerende hytte.

Oruphøj ligger ca. 5 km fra Hvalsø i fredelige og naturskønne omgivelser, omkranset af marker og lige op til Bidstrup skovdistrikt, som har mange vandre-, mountainbike-, og ridestier. Der er flere søer i skoven og i den største, som er Avnsø, må der bades i om sommeren.