Forårstur med ulvene

Så har ulvene været på lejrtur og du kan se nogle billeder fra turen i galleriet.

Vi mødtes kl. 8.30 på Høje Taastrup St. og kørte med tog til Hvalsø og herfra med bus ud til Oruphøj.

Da vi var ankommet til Oruphøj gik vi op til lejrpladsen, hvor der står et lille shelter med bålplads osv.

Der var dog ikke plads til alle i shelteret, så vi havde et telt med, og der skulle også bygges bivuakker. Vi fik en lille naturoplevelse under opsætningen, for der var en masse firben i området, og de syntes åbenbart, at teltet var fint at slikke sol på.

Efter frokost skulle sovepladserne fordeles. Mange ville gerne sove i de bivuakker, vi havde bygget, men det gik til sidst med at finde en fordeling, som alle vist var tilfredse med.

Da vi havde ryddet op efter frokost var der arrangeret et kort løb, hvor ulvene skulle finde frem til en lille cache ved hjælp af GPS. Det var lidt svært – det er noget lettere at styre efter GPS, når man kører bil, end at finde vej med sådan en i naturen… hvis man altså kan køre bil.

Alle ulvene fandt dog frem til cachen, hvor der gemte sig en lille gave til dem. Samtidig skulle dem, der ikke var ude med GPS’en, løse en opgave med at tegne et kort over lejrpladsen. Det blev nogle meget gode og flotte kort.

Så blev bålet tændt, og der skulle laves mad. Nogen nåede at hakke ret mange løg, og der skulle også skrælles gulerødder og snittes agurk og peberfrugt. Spejderknivene var ret gode til det formål.

Spaghettien med kødsovs blev godt modtaget og mange tog flere gange. Det var skønt at sidde ude og spise i det gode vejr.

Trods ivrige flugtforsøg blev alle også involveret i at rydde op efter aftensmaden. Mange af ulvene viste for lederne hidtil skjulte talenter med at svinge både opvaskebørste og viskestykke. De må have trænet det meget derhjemme?!

Bagefter var der et par af ulvene, der begyndte at blive lidt stille, og tankerne gik vist til mor og far derhjemme. Men nu skulle der være lejrbål med sketch, sange og til sidst ristede skumfiduser, så det gik endda.

Så var vi også ved at være trætte, og der var ingen protester, da vi sagde, at det var sengetid. Ulvene klarede det rigtig godt med at komme i soveposerne, og det tog – trods alt – ikke så lang tid igen, før der var ro i lejren. Bogstavelig talt.

Vi ledere nød en halv times fred og ro i den smukke sommeraften, og så fulgte vi også efter ned i soveposen.

Det skulle vise sig at være en god idé, for jeg så på uret, at klokken blot var 05:17, da den første ulv kom marcherende i fuld uniform op ad stien fra bivuakkerne.

Snart var alle i gang igen, men der var væsentlig mere roligt ved morgenmaden, end der havde været aftenen før.

Om formiddagen legede vi en fangeleg og vi havde også et terningeløb, hvor ulvene skulle løse en masse forskellige opgaver.

Nu havde det efterhånden været en lang tur, og reaktionerne var meget forskellige, da mor og/eller far begyndte at dukke op: Lige fra noget, der vel nærmest må beskrives som lettelse, og til ”øv, skal vi allerede hjem”?

Vi ledere var i hvert fald tilfredse, da vi kunne synge af: Det havde været en dejlig tur med godt vejr, gode oplevelser og en masse friske ulve fulde af gåpåmod!

Gitte, Søren og Christian

PS: Hav lidt tålmodighed med galleriet – nogle af billederne tager noget tid at loade og der skal måske gøres et par forsøg. Man er nødt til at skifte side under thumbnails’ene. Man kan ikke bladre sig gennem alle billederne.

Efterlad en kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *