Taastrupspejder

Må dit barn gå med dolk


maj 26, 2015 8:56 am

Udgivet af

2 Kommentar

Efter de seneste dages omtale af den udskældt “knivlov”, er der mange der ikke ved om deres barn må gå med kniv / dolk.

Der er kommet mere tvivl til hvilke knive man må går med efter en, fiske butik fik en bøde få at have solgt knive som han ikke viste var ulovlige. Knive som, små lomme knive, dolke osv. Retten gav en bøde til butik ejeren for at have ulovlige knive som kunne med en hånd.

Det siger loven
Ifølge våbenloven er det som udgangspunkt forbudt at bære kniv på offentlige steder. Det er dog tilladt at bære en lommekniv med et blad under 7 cm, der ikke kan fastlåses i udfoldet position.

Endvidere må man bære almindelige knive (herunder spejderdolk), hvis det sker som led i udfoldelse af eksempelvis spejder.

Knive er ulovlige, hvis de kan åbnes med en hånd. Det gælder blandt andet springknive, foldeknive og knive, der kan hænge over skulderen og trækkes med det samme.

Som spejder må man bære en spejderdolk, hvis bladet er under 12 cm. Tilladelsen til at bære spejderdolk på offentlige steder gælder udelukkende, når man er til spejder eller på direkte vej til eller fra et spejderarrangement. Fx vil det ikke være lovligt at tage en dolk med i skole, blot fordi man skal til spejder efter skoletid.

Hvornår må man bruge kniv
Det skal lige siges at der ikke er lavet om på loven. Det har været svært at finde ud af hvornår man må bruge kniv. En håndværker har også fået en bøde fordi han havde en hobby kniv liggende i bilen. Derfor ved mange ikke hvornår man må bruge kniv.

Dit barn må have en dolk på sig til og fra spejder og når barnet er til spejder. Dolkens blad skal være under 12 cm. Ulve skal have et kniv bevis på deres uniform, som viser at de kan finde ud af bare og bruge dolk.

KFUM-Spejderne forsøger via sit medlemsskab i Dansk Ungdoms Fællesråd at øge indflydelse på en lempelse af loven. Samtidigt er knivloven på dagsordenen, når KFUM-Spejderne i juni deltager på Folkemødet på Bornholm. Her skal diskuteres en bedre retningslinje for hvilke knive man må bruge og hvornår man må bruge dem.

kategoriserede i: , ,

Dette indlæg blev skrevet afadmin

2 kommentarer

  • Hej,vil bare høre om Jeres mening: hvornår er en dreng gammel nok til at få sin egen lommekniv (en almindelig med et stort og lille blad,skruetrækker og dåseåbner) ???

  • jeg fik min første lommekniv da jeg var 6 år. men det kommer jo også an på barnet om det er egnet til at have sådasn en. hvis han er lidt vild i det skal du bestemt vente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *